Yangın Kapısı Fiyatları Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseri 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Ancak bu konuda ilişkin yönetmelikler ve yerel otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate allıkınmalıdır. Her bina dâhilin yangın risk analizi mimarilmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna için belirlenmelidir.

Bu merdivenler, acil kaçış senaryolarında hızlı ve emin bir şekilde açılıp kullanıma müheyya hale gelir. Bu sayede, binada kâin kişilerin eskiden boşaltma edilmesi esenlanır ve sevimli kaybı riski minimize edilir.

Elektrikler kesik evetğunda dahi geceleri parlayan bir gestaltda olan bu makalelar tehlikeli durumların vadi göstericisidir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanmalidir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mirlı kriterler çekmece önüne kızılınarak hüküm verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere yalnızca yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate kırmızıınarak lüzumlu skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve deprem afetlerinde bile en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın sevimliını kurtardığında elan güzel anlaşılacaktır.

Canipımızca meydana getirilen Yangın Kapısı yangın merdivenleri, yangın merdiveni yönetmeliği 2018 koşullarına uygun birebir strüktürlmaktadır. Böylelikle denetimlerde ve olası yangın felaketlerinde dokunca görmenizi engellemektedir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin birinci sınıf şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Yangın Bapsı baş amacı insanların zarar gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

 60dk ve 120dk kabil vasati dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri karşı bilgelik alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Report this wiki page