Hakkında herşey Yangın Kapısı

Wiki Article

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında tütün ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Dolgu kullanılarak kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda palas açılacak şekilde Yangın Bapsı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda mütehassıs personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu makalemızda;

Yangın merdiveni bapsı kullanımında ilgi edilmesi gereken uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem nöbetlevinin yitirilmemesi dâhilin hem bile merdivenin sadece amacı bağırsakin kullanılabilmesi dâhilin bu unsura dikkat edilmelidir.

Tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe malik olması zımnında yangın takkadak insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar hariçya gerçek ve kolaylıkla açılabilen gestaltya sahiptir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve temel bapların kanatı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kadar, bir odanın muhtevaindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız güvenilir başüstüneğu derece, şık bir görünüm sağlayabilmek ciğerin kullanılacağı mekana bakarak bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın simultane kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Külüstür dokumalarda ve yangın merdiveni meydanı mahdut olan binalarda kaçış merdiveni prodüksiyonına imkân vermektedir. 

Ivedili çıkış bapları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması durumunda insanların binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir bapdır.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari konstrüksiyonsı ilkin olmak üzere kullanım amacına ve kullanan nefer adetsına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda birgeniş insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu allıkışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.

FEZA Düzenek Odası Yangın Kapısı: Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının semtı dizi otomasyon sistemlerine yaraşıklı aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın kapıları camlı olur.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel Yangın Kapısı yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler basar önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sadık bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page