Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın yönetmeliğine akla yatkın bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların yararlanmaı ve uygulamasında bazı ilgi edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve yaşantı kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yaşamsal örutubet haiz bu mevzuda kapı arayan alıcılar bozuk kapı sattığını argüman eden kişilerle muhaliflaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede iktidarsız olacağı kabilinden ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da beis olamayacaktır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan güvenli bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalı, kolay ve hariçya selim açılmalıdır.

Ekseriyetle pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının doğruında bulunurlar ve kişilerin binaya tekrar girmeden yeryüzü seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu panik çabucak kapının kolaylıkla açılması derunin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince muayyen yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Strüktürların bir parçası şeklinde olduğundan sağlıklı şekilde monte edilmeli ve haşat şekillerde olmamalıdır.

Açılıp - kapanma teamüllevinin problemsiz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli başlı periyotlarla bu mevki muayene edilmelidir. 

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve zelzele Yangın Kapısı afetlerinde de en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanların gönülını kurtardığında elan hayır anlaşılacaktır.

Gestaltların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin dokumalmasına icazet verilmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Bedduaşap yangın kapıları, tradisyonel görünümleri ve ciddi binaları sebebiyle hem konut hem bile ticari ortamlarda popülerdir. Ekseriya yangına dayanıklı ilenmeşaptan veya kompozit bir malzemeden konstrüksiyonlmış defosuz bir çekirdeğe sahiptirler ve çoklukla iç dekora uyması yürekin kaplama yahut laminatlarla tamamlanırlar.

Report this wiki page